În unul din editorialele sale de azi, Constantin Tănase se întreabă dacă prezenţa la manifestările de ieri de la Tiraspol a autorităţilor din Găgăuzia, anunţată de presa din stînga Nistrului, ar putea servi drept temei pentru atragerea la răspundere a acestora. „Gestul lui Formuzal nu este numai unul, diplomatic vorbind, neprietenesc față de R. Moldova, ci și, vorbind în termenii Codului Penal, criminal. A vizita RMN „cu ocazia jubileului formării” ei înseamnă de fapt recunoașterea acestei „republici”, opinează editorialistul de la Timpul.
Tot Timpul anunţă despre decizia congresului mişcării Găgăuzia Unită de a lua aşa-numite „contramăsuri faţă de acţiunile unioniştilor.” Acestea ar pune în pericol statalitatea Republicii Moldova, fapt pentru care autorităţile de la Comrat urmează să se opună marşurilor unirii.
Adevărul scrie că în acest an şcolar vor funcţiona cu şapte şcoli cu predare în limba rusă mai puţine decît în anul precedent. Acestea, ca şi alte instituţii şcolare din ţară, au fost închise din cauză că numărul elevilor care le frecventau era mai mic de 100. Publicaţia o citează pe preşedinta comunităţii ruse din Moldova, Ludmila Laşceonova, care se arată nemulţumită de faptul că unele şcoli au fost închise în ultimul moment iar decizia i-ar fi prins nepregătiţi pe părinţi şi copii. Este invocat cazul şcolii din Olăneşti, Ştefan-Vodă, mediatizat pe larg în presă după ce părinţii elevilor de la această instituţie i-au scris o scrisoare lui Putin, indignaţi de faptul că se închide şcoala din sat.
Prima zi de şcoală i-a făcut pe şoferii de microbuze să amîne protestele pe care le-au planificat pe azi, mai scrie Adevărul. Aceştia le-au spus reporterilor publicaţiei că nu renunţă definitiv la proteste, dar speră să ajungă totuşi la o înţelegere cu autorităţile municipale. Transportatorii privaţi ameninţă de mai multe luni că îşi vor întrerupe activitatea dacă tariful pentru o călătorie nu va fi majorat cel puţin cu 2 lei.