Linkuri accesibilitate

Laboratorul social | Cum acceptăm copiii cu nevoi speciale la modul practic, nu doar teoretic? 


Jurnalista Victoria Coroban și consiliera educațională Adriana Boros
Jurnalista Victoria Coroban și consiliera educațională Adriana Boros

Deși, ca societate, am făcut niște pași spre a accepta ideea că și persoanele cu nevoi speciale pot avea o viață socială împlinită, încă nu știm cum să sprijinim la modul concret aceste persoane. Mai ales atunci când fac parte din realitatea noastră imediată. E o realitate care încă ne sperie.  

Cum acceptăm copiii cu nevoi speciale la modul practic, nu doar teoretic?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:36:30 0:00

Adriana Boros este consilier educațional, terapeut narativist și educator parental. Vorbește mult în spațiul public despre experiența sa ca părinte, dar niciodată până acum, în cei 13 ani de când este mamă, nu a vorbit despre ce înseamnă să fii părinte al unui copil cu nevoi speciale.

„Sunt foarte puțini oameni care vorbesc despre asta în spațiul public. Cred că este foarte mult despre a ascunde, este foarte mult despre a nu vorbi. Este, poate, câteodată, rușine, câteodată jenă, câteodată frică foarte mare de acest subiect”, povestește Adriana într-un nou episod al podcastului „Laboratorul social”.

Pornind de la propria experiență și cunoștințele în psihologie pe care le are, Adriana explică cum pot fi sprijiniți copii cu nevoi speciale și părinții lor, ca acceptarea și integrarea lor socială să nu fie doar un plan teoretic cu bune intenții, ci o realitate palpabilă și confortabilă.

„Laboratorul social”poate fi găsit și pe Apple Podcasts, Google Podcasts și YouTube. Peste hotare, podcastul este accesibil și pe Spotify.

  • 16x9 Image

    Victoria Coroban

    Îmi place să observ oamenii, procesele și fenomenele din societate. Primele emisiuni radio în direct le-am realizat la vârsta de 15 ani la Nisporeni. După ce am absolvit facultatea de jurnalism la Universitatea din București am lucrat în producție de film și management cultural. În 2011 am revenit în radio odată cu lansarea Radio România Chișinău, unde am făcut emisiuni pe subiecte sociale. Din noiembrie 2022 realizez podcastul „Laboratorul social” la Europa Liberă. 

XS
SM
MD
LG