Linkuri accesibilitate

Andrei Spînu revine la Președinție  


Fostul ministrul al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a fost numit prin decretul șefei statului, Maia Sandu, în funcția de secretar general al Aparatului președintelui.

Decretul a fost publicat pe site-ul Președinției pe 13 februarie și intră în vigoare pe 14 februarie.

Veaceslav Negruța, care a deținut până acum această funcție, își va continua activitatea în calitate de consilier în domeniul economic al președintelui.

Andrei Spînu a ocupat aceeași funcție la Președinție din decembrie 2020 până în august 2021, înainte de a fi numit ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în Guvernul Gavrilița.

Pe 10 februarie, Natalia Gavrilița și-a dat demisia din funcția de prim-ministru, ceea ce a atras demisia întregului cabinet de miniștri. După câteva ore, Maia Sandu l-a desemnat drept candidat la funcția de premier pe fostul său consilier în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, care are la dispoziție 15 zile pentru a prezenta componența noului Guvern și programul de guvernare.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG