Politician eurosceptic și anti-occidental, Călin Georgescu, în vârstă de 62 de ani, a obținut un rezultat surprinzător de bun la prezidențialele din 24 noiembrie, câștigând primul tur de scrutin.
Rezultatele sondajelor făcute la ieșirea din secțiile de votare arată că pe primele două poziții se află Marcel Ciolacu și Elena Lasconi.
Sunt momente în care râurile din Kazan curg liniștite și ajung până la malurile din apropierea orașului de pe Volga numit Kremlin și momente în care cursurile de apă sunt doar un firicel murdar și noroios. Însă nu numai vremea e de vină pentru cum sunt apele, iar activiștii se plâng.
Alegătorii români din R. Moldova au votat masiv în primul tur al alegerilor prezidențiale românești, trecând peste prezența record înregistrată la europarlamentarele din luna iunie. Dar preferințele lor sunt greu de ghicit.
Avaza, o stațiune balneară luxoasă din Turkmenistan, are tot ce îi trebuie pentru o minunată vacanță de vară - cu excepția apei. Nivelul Mării Caspice scade cu fiecare an, iar atracția turistică a acestei țări izolate rămâne fără apă.
Deșeurile au devenit o problemă majoră în Balcanii de Vest, gropile de gunoi supraîncărcate poluând pământul și apa. În Kosovo, Albania și Muntenegru, gestionarea deșeurilor rămâne sub standardele europene.
ONG-ul de mediu Greenpeace România transmite că a câștigat primul proces în legătură cu proiectul Neptun Deep, prin care cere autorităților care au dat aprobarea de mediu pentru proiectul de exploatare a gazelor în Marea Neagră să publice „rapoartele doveditoare”.
Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, își va publica marți memoriile. În fragmentele publicate deja de presa germană, Merkel scrie despre relația dificilă cu Donald Trump și despre „speranțele deșarte” că Vladimir Putin va lăsa Ucraina în pace dacă va amâna aderarea la NATO a Kievului.
Miniștrii de Interne din Uniunea Europeană s-au pus de acord în sfârșit vineri, la Budapesta, să primească Bulgaria și România în Spațiul Schengen, fără frontiere, de la 1 ianuarie 2025, inclusiv cu trecerile terestre. Ambele țări erau deja „în Schengen” cu granițele aeriene și maritime, din martie.
România și Bulgaria ar urma să fie membre depline ale spațiului Schengen, inclusiv terestru, începând din 1 ianuarie 2025, după ce miniștrii de Interne ai celor două țări au ajuns vineri la un acord cu omologul austriac.
Încarcă mai mult