Cazurile de tortură și rele tratamente în raport cu persoanele aflate în custodia statului au scăzut, în ultimii ani, dar încă persistă, în ciuda măsurilor întreprinse de autoritățile moldovene, mai ales după protestele din aprilie 2009.
Îngrijorările privind un dezastru nuclear în estul Europei cresc, în contextul în care Kievul și Moscova se acuză reciproc de bombardarea unor instalații de pe teritoriul centralei nucleare din Zaporojie, una dintre cele mai mari centrale nucleare ale Ucrainei, aflată la 700 de km de R. Moldova.
Republica Moldova a diagnosticat primul caz de variola maimuței luni, pe 8 august 2022.
Numărul cazurilor noi de îmbolnăviri cu COVID-19 continuă să crească în Moldova, în ultimele șapte zile fiind înregistrate 1.853 de infectări, o majorare cu 82% de săptămâna trecută. Autoritățile din sănătate atenționează că în acest val nou pandemic este îngrijorătoare rata de contagiozitate.
Secția Terapie a Spitalului raional Ialoveni a fost închisă temporar, iar toți angajații, pacienții și vizitatorii instituției medicale au fost obligați să poarte mască de protecție, după ce a crescut numărul pacienților infectați cu COVID-19.
Un focar de COVID-19 a fost înregistrat într-un un centru de găzduire a refugiaților din sectorul Botanica al capitalei. 12 copii ucraineni care erau cazați acolo au fost spitalizați, anunță autoritățile municipale din sănătate.
„Situația este îngrijorătoare, trebuie să rămânem în alertă”, atenționează șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, vorbind despre creșterea săptămânală a noilor cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19.
Încarcă mai mult