Linkuri accesibilitate

Câștigă Dragnea partida, dar pierde meciul? (VIDEO)


Valizele lui Liviu Dragnea, București 5 noiembrie 2018.

Soțul fostei șefe a Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Camelia Marcu, ar fi încasat de la Tel Drum aproape 4.000 de euro.

Valiza cu documente care l-ar putea compromite pe liderul social-democraților români Liviu Dragnea a ajuns la Rise Project nu doar înaintea unei ședințe decisive a fruntașilor PSD, ci și într-o perioadă sensibilă pentru guvern.

Totul pe fondul criticilor tot mai virulente venite dinspre Uniunea Europeană și al disensiunilor dintre cele două partide aflate la putere, PSD și ALDE.

Nu e foarte clar de ce geamantanul care îl pune în corzi pe Liviu Dragnea nu a fost predat procurorilor sau poliției, de către săteanul găsitor și nici dacă aceste documente vor putea fi folosite de procurorii anticorupție.

Pentru a duce în derizoriu documentele pe care jurnaliștii de la Rise Project au anunțat că le-au găsit într-o valiză care a intrat în posesia lor prin intermediul unui locuitor dintr-un sat din Teleorman, Liviu Dragnea a venit azi în Parlament cu două geamantane: într-una dintre ele a înghesuit gogoși, iar în cealaltă așa zise dosare împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Președintele PSD a folosit această găselniță crezând poate că electoratul său va pune sub semnul întrebării dezvăluirile care ar urma să-l pună în dificultate.

Rise Project a anunțat că în valiza primită se află un hard disc pe care a fost salvat tot conținutul unui computer al unui om cheie de la Tel Drum, companie despre care presa autohtonă a scris că ar fi controlată de Liviu Dragnea și care ar fi primit sume uriașe din partea Consiliului Județean Teleorman, pe care Liviu Dragnea l-a condus vreme de 12 ani.

VIDEO: Sondaj la București despre valiza cu documente de la Tel Drum

„Sînt toți niște hoți, asta e părerea mea”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00

Alături de acest hard disc, jurnaliștii au mai găsit mii de facturi, contracte, devize, acte constitutive ale unor fime fantomă, extrase de cont, documente personale care indică prezența unor interpuși în aceste societăți comericale, rapoarte de audit, tabele contabile, 15.000 de fotografii și filme din vacanțe și sindrofii ale apropiaților liderilor PSD și circa 60.000 de mailuri.

Rise Project a publicat în plus dovezi din care rezultă, printre altele că Gil Vasile, soțul fostei șefe a Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Camelia Marcu, ar fi încasat de la Tel Drum aproape 4.000 de euro.

Această informație a fost dată publicității în timp ce Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea liderului de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care era și vicepreședinte al partidului, precum și a secretarului general, Marian Neacșu, pentru că au îndrăznit să-l critice pe liderul social-democraților.

Liviu Dragnea a demonstrat din nou că deține controlul în partid, în ciuda situației complicate în care se află: a procesului care continuă, după ce a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate pentru fapte de corupție și în pofida grupului tot mai mare care-l contestă din interior.

Dragnea a câștigat partida de azi, dar ar putea pierde meciul, fiindcă se află pe un trend descendent, iar credibilitatea lui în partid este pusă sub semnul întrebării, pentru că nu a reușit să treacă o lege a grațierii prin care să fie salvați cei cu dosare de corupție sau cei care au condamnări penale, dar și pentru că social-democrații încep să piardă electorat.

Un sondaj făcut de IMAS în luna septembrie arată că doar 28% dintre români ar mai vota PSD. Aritmetica demonstrează deci că social-democrații au pierdut în cei doi ani care au trecut de la alegeri aproape 20 de procente.

XS
SM
MD
LG