Linkuri accesibilitate

FMI: Propunere de 50 de miliarde de dolari pentru încheierea pandemiei de Covid-19


Fondul Monetar Internaţional a prezentat vineri la reuniunea grupului G 20 și a Comisiei Europene , care a avut loc la Roma pe tema sănătății - o propunere de 50 de miliarde de dolari pentru încheierea pandemiei de Covid-19, prin vaccinarea a cel puţin 40% din populaţia din toate ţările până la finalul anului şi cel puţin 60% până în primul semestru din 2022, relatează agenția Agerpres.

Acest lucru, susţin oficialii FMI, va injecta în economia globală echivalentul a 9.000 de miliarde de dolari până în 2025, datorită reluării mai rapide a activităţii economice, iar cel mai mult ar urma să beneficieze ţările bogate.

Criza a provocat decesul a peste 3,5 milioane de persoane din întreaga lume, iar estimările arată perspective inegale de creştere în 2022, ceea ce reprezintă „riscuri severe pentru lume”, apreciază FMI.

Directoarea generală al FMI, Kristalina Georgieva, a afirmat că ar fi util pentru statele bogate să majoreze donaţiile pentru a asigura un final mai rapid al pandemiei.

Statele din grupul G20 au recunoscut necesitatea oferirii unor granturi de aproximativ 22 de miliarde de dolari pentru rezolvarea crizei.

FMI estimează că anul acesta ar putea fi donate aproximativ un miliard de doze de vaccin chiar dacă ţările prioritizează propriile populaţii, iar încă un un miliard de doze de vaccin ar trebui să fie produse până la începutul anului viitor, pentru a ţine sub control riscurile.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG