Linkuri accesibilitate

Midimode


Detali de pe coperta albumului Midimusicbox, Midimode, 2009

Un duo care a avut mare succes în Europa într-un domeniu de nișă al muzicii electronice cunoscut sub numele de IDM (Intelligent Dance Music)

Midimode
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:53 0:00

Un sintetizator MIDI (MIDI, adică prescuratrea de la Musical Instrument Digital Interface) e un instrument hibrid (îndeobște cu clape) jumătate muzical - pentru că generează note muzicale - jumătate cibernetic, pentru că acele note sînt transformate în date digitale care pot fi citite, controlate, și manipulate de un computer, cu obiectivul final de a creea partituri muzicale mai mult sau mai puțin elaborate.

De la acest instrument vine și numele unui proiect muzical rusesc intitulat Midimode, înființat în 2009 de Serghei Baranov și Denis Basov.

Duo-ul Midimode a avut mare succes în Europa într-un domeniu de nișă al muzicii electronice cunoscut sub numele de IDM (Intelligent Dance Music), acea formă de manipulare și exploatare a sunetelor electronice care folosește sintetizatoarele MIDI, ritmurile breakbeat și dance, pentru a creea structuri muzicale complexe, progresive și uneori chiar psihedelice, care - pe lîngă că îl bîțîie, cum ar veni, pe ascultător - îi dau și de gândit, adică îl încurajeză să-și folosească creierul pentru a da un sens unor peisaje sonore aflate la limita dintre improvizația de jazz și muzica techno.

Piesa pe care o ascultăm se numește „Barcelona”, și deschide EP-ul „Midmusicbox”, lansat de Midimode în 2009.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG