Linkuri accesibilitate

Cifra săptămânii: 12


Principalele minciuni folosite împotriva laboratorului Lugar din Georgia.

A fost descris drept „fabrica morții”, o „fortăreață inexpugnabilă”, unde Statele Unite fac experimente secrete pe oameni ca să fabrice arme biologice cu care s-i extermine pe ruși.

Faceți cunoștință cu Laboratorul central de referință pentru sănătate publică, cunoscut și sub numele de laboratorul Lugar, înființat la Tbilisi în 2011, în urma unei înțelegeri americano-georgiene de adîncire a cooperării bilaterale în lupta contra armelor chimice.

Laboratorul a fost în vizorul Moscovei de la înființarea lui.

Deși Georgia este acum singura responsabilă pentru finanțarea și operațiunile lui, presa și autoritățile ruse l-au descris neobosit laboratorul ca pe operațiune sub acoperire pentru activitățile ostile ale Statelor Unite în regiune.

De la țânțari ucigași la mutații genetice, am identificat principalele 12 minciuni folosite împotriva laboratorului Lugar:

1) Laboratorul este de fapt o bază militară biologică condusă de armata americană. Specialiștii georgieni au acces limitat în incinta laboratorului și nici un fel de acces la informațiile despre activitățile centrului.

2) Laboratorul creează arme chimice împotriva Rusiei. Patogenii sînt suficient de puternici ca să omoare 77 la sută din populația din zonele Rusiei luate ca țintă de un potențial atac chimic american.

3) Laboratorul a fost construit în apropiere de aeroportul de la Tbilisi pentru ca virușii să poată fi urcați rapid în avioane și trasnportați ca arme.

4) Diplomații americani sînt implicați în transportarea de mostre de viruși și de sânge infectat la laboratorul Lugar. Acuzația a fost făcută la televiziunea rusă Zvezda TV, care a citat-o pe o jurnalistă din Bulgaria cu declarația că asta e o concluzie a ei personală.

5) Laboratorul face experimente secrete pe oameni și pe animale. Experimentele au ucis deja 73 de oameni.

6) Oamenii care locuiesc în vecinătatea laboratorului sânt expuși unui risc ridicat de contaminare cu patogeni periculoși. 5000 de locuitori sînt supuși direct la acest risc.

7) Rata bolilor oncologice e în creștere în zonele din vecinătatea laboratorului și un număr din ce în ce mai mare de copii se nasc cu anomalii.

8) Contaminările au trecut deja peste granițele Georgiei. Laboratorul a cauzat epidemia de pestă porcină africană în Rusia. În septembrie 2017, autoritățile din regiunea separatistă georgiană Osetia de sud - a cărei independență a fost recunoscută de Rusia după războiul de cinci zile cu Georgia din 2008 - și-au exprimat îngrjorarea față de activitatea laboratorului și față de o creștere bruscă a epidemiilor de boli periculoase în Osetia de sud. Presa rusă de stat, între care și Sputnik, a acuzat de asemenea laboratorul că a răspîndit virusul H1N1 și alte boli infecțioase periculoase în Armenia învecinată.

9) Medicamentele create în laboratorul Lugar pot declanșa modificări genetice în generații întregi bazate pe etnicitate. Medicamentul incriminat, Solvadi, tratează de fapt hepatita C, și a fost înregistrat în Rusia în 2016.

10) Laboratorul ar putea fi conectat la o instalație înregistrată în Statele Unite care poate lansa țînțari infectați în zone selectate ca ținte (https://sputniknews.com/world/201809161068073217-lugar-center-alleged-bioweapons-lab/).

11) Unul din motivele pentru care Statele Unite au construit laboratorul în Georgia este ca să alimenteze tensiunile dintre Tbilisi și Moscova.

12) Și pentru că unele conspirații se completează uneori unele pe lteșe, laboratorul Lugar a fost acuzat de implicare în otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale în Marea Britanie.

Articol publicat pe site-ul EU vs Disinfo tradus de Lucian Ștefănescu.

XS
SM
MD
LG