Vicepreședinta americană, Kamala Harris, a declarat că Statele Unite au ajuns la concluzia că Rusia a comis „crime împotriva umanității”, în războiul său neprovocat împotriva Ucrainei.
Sprijinul occidental pentru Ucraina s-a aflat pe primul loc pe agenda Conferinței de Securitate de la Munchen, o reuniune anuală a șefilor de stat, oficialilor, diplomaților și experților care se desfășoară în Germania.
După mai bine de două săptămâni de confruntare majoră între forțele ruse și ucrainene, apar încet-încet detalii cu privire la ceea ce s-a întâmplat exact la începutul acestei luni în micul oraș minier din sud-estul Ucrainei.
Primul grup de 635 de luptători ucraineni a terminat un curs avansat de cinci săptămâni de pregătire americană în Germania pentru a căpăta capacitate de luptă pe tehnică de ultimă generație și vehiculele blindate, a anunțat vineri Pentagonul.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut din nou vineri, 17 februarie, aliaților occidentali să accelereze livrările de arme pentru Ucraina, confruntată cu invazia rusă.
Conferința de Securitate de la München – din capitala statului german Bavaria – s-a deschis vineri, 17 februarie, sub semnul războiul din Ucraina, provocat de invazia Rusiei cu un an în urmă. Și al noii ofensive pe care Rusia pare să o fi început în sudul și estul Ucrainei.
O criză umanitară și economică devastatoare a forțat milioane de afgani să găsească noi surse de venit.
Afacerea unei rusoaice trecută ea însăși prin această experiență a luat amploare după invadarea Ucrainei și a intrat în atenția poliției argentiniene și a SUA.
Un proiect de lege aflat în Senatul Statelor Unite trasează criteriile de care ar urma să țină cont administrația de la Washington în finalizarea și aplicarea viitoarei Strategii de dezvoltare și securitate a regiunii Mării Negre.
Încarcă mai mult