Vaccinarea înaintează greu din lipsă de vaccinuri, s-ar putea recurge totuși la un lockdown deși economic, guvernul interimar nu-și „poate permite” acest lucru, ne beneficiind de finanțare externă. Un interviu cu premierul interimar Aureliu Ciocoi.
La o lună de la începerea vaccinării împotriva Covid-19, în R. Moldova au fost imunizate, cu o singură doză, peste 50 de mii de persoane, ceea ce constituie 1,5% din populația generală. Mai mult de jumătate din numărul total al lucrătorilor medicali au fost vaccinaţi.
Ex-ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a gestionat cea mai mare parte din criza anul trecut, este de părere că autoritățile au eșuat la capitolul comunicarea cu populația.
Mihail Pîsla, expert în sănătate publică atrage atenția că pandemia de coronavirus a „lovit”într-un moment în care, în Republica Moldova, structurile de sănătate publică sunt foarte slabe.
Ceea ce constituie 10% din dozele recepționate de o lună din ajutoare umanitare.
Parlamentul a votat hotărârea privind instituirea stării de urgență pentru perioada 1 aprilie – 30 mai dar multe partide cred că este vorba de o simplă tentativă de amânare a unei eventuale dizolvări a Parlamentului.
R. Moldova între starea de urgență, din motive sanitare și dizolvarea Parlamentului, din motive politice. Guvernul interimar propune instituirea stării de urgență, Curtea Constituțională trebuie să decidă dacă s-au întrunit condițiile pentru dizolvarea legislativului.
Autoritățile din sănătate anunță că rata imunizării în rândul lucrătorilor din sistemul medical, inclusiv personalul auxiliar, a ajuns la 52%.
Un sondaj dat publicității la Chișinău a arătat că 43 la sută din cei intervievați nu s-ar vaccina în ruptul capului, iar cifra celor care ar face-o fără nici o ezitare ar fi de două ori mai mic.
Încarcă mai mult