Linkuri accesibilitate

Angela Merkel cere modificarea cu severitate a procedurilor pentru expulzarea azilanților care încalcă legislația Germaniei


Cancelara Germaniei, Angela Merkel, a cerut din nou sîmbătă ca procedura de expulzare a solicitanților de azil sau refugiaților care încalcă legislația să se modifice cu severitate, după violențele care au avut loc de Anul Nou la Köln. Până acum au fost înregistrate 170 de plângeri la poliție, fiind vorba de agresiuni sexuale, furturi sau alte delicte. Poliția din Köln anchetează 32 de delicte, în care are 31 de suspecți, între care cel puțin 18 solicitanți de azil, relatează Spiegel-online. În cazul presupuselor agresiuni sexuale, nu există încă nici un suspect. „Dacă refugiații au comis o infracțiune", acest lucru „va avea consecințe, adică se va întrerupe dreptul de ședere dacă există o pedeapsă cu închisoarea sau chiar și cu suspendare", a declarat Merkel sâmbătă la o conferință de presă, la încheierea unei reuniuni a conducerii Uniunii Creștin-Democrate (CDU) la Mainz.

În prezent, legislația germană prevede o condamnare de cel puțin trei ani pentru a fi permisă expulzarea unui solicitant de azil în cursul examinării dosarului său, pe lângă condiția suplimentară ca viața ori sănătatea acestuia să nu fie amenințate în țara sa de origine. În 2015, în Germania au sosit aproape un million de persoane care au cerut azil.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG