Linkuri accesibilitate

Igor Dodon: nu voi semna „legile antirusești” în nici un caz


Igor Dodon la Forumul economic de la St. Petersburg, 2 iunie 2017
Igor Dodon la Forumul economic de la St. Petersburg, 2 iunie 2017

Președintele Igor Dodon, a declarat luni, într-un interviu acordat agenției de presă RIA Novosti, că nu va semna nici o lege antirusească, chiar dacă aceasta va duce la organizarea unui referendum privind suspendarea sa din funcție. Parlamentul de la Chișinău urmează să revină din vacanță la sfârșitul lunii septembrie și va reexamina legile respinse de președinte.

„Constituția stipulează că președintele este obligat să semneze legea a doua oară. Voi merge conștient la abatere, în cazul în care, în opinia mea, acest lucru nu corespunde intereselor statului”, a afirmat Dodon, luni, în interviul pentru RIA Novosti.

Președintele a declarat că este vorba în primul rând de proiectul de lege prin care 9 mai este declarată Ziua Europei și nu mai este Ziua Victoriei. Igor Dodon a mai spus că are de gând să respingă și legea privind așa-numita „propagandă rusă” care interzice redifuzarea emisiunilor de informații din Rusia.

Conform legislației, parlamentul ar putea să constate că președintele a încălcat Constituția și să lanseze procedura de destituire a președintelui prin referendum. „Sunt gata să merg la aceasta [la referendum]. Sunt încrezător că oamenii vor fi de partea mea”, a spus Dodon.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG