Linkuri accesibilitate

Statele Unite impun sancțiuni împotriva ministrului de externe al Iranului


Ministrul de finanțe american Steven Mnuchin vorbind la Casa Albă despre sancțiunile impuse împotriva liderilor iranieni, 24 iunie 2019

Statele Unite au impus, miercuri, sancțiuni ministrului iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, înghețîndu-I activele din Statele Unite sau din entități controlate de Statele Unite – a anunțat trezoreria americană.

„Javad Zarif pune în aplicare agenda liderului suprem al Iranului și este purtătorul de cuvânt al regimului în întreaga lume. Statele Unite transmit un mesaj clar regimului iranian că comportamentul recent al Teheranului este complet inacceptabil ", a declarat secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin. O declarație similară a fost dată de secretarul de stat Mike Pompeo.

Sancțiunile americane limitează si capacitatea ministrului iranian de externe de a călători, dar se așteaptă ca el să poată participa la sesiunile ONU de la New York, însă cu restrictii stricte. Ca răspuns, șeful diplomației iraniene a scris pe twitter că motivul pentru care i s-au impus aceste sancțiuni este că „el reprezintă o amenințare la agenda globală americană ”

Zarif mai spune și că nu are proprietăți în afara Iranului și că sancțiunile nu se referă și la membrii familei sale.

XS
SM
MD
LG