Linkuri accesibilitate

Dva, Cherries on Air (Chuchel soundtrack), 2018


Stop cadru, secvența de început a jocului Chucel, Amanita Design, 2008
Stop cadru, secvența de început a jocului Chucel, Amanita Design, 2008

DVA, Cherries on Air (CHUCHEL Soundtrack)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:10:45 0:00

Bára Ungerová (voce, saxofon, clarinet, megafon, jucării) și Jan Kratochvíl (ghitară, banjo, beatbox, voce, looping, radiosampling) fac împreună duo-ul DVA („dva” înseamnă „doi” în limba cehă), despre care am mai vorbit la Dicționarul de sunete rare.

Am stat de vorbă cu Bára şi cu Jan în 20 octombrie 2012 la Fabrica de Pensule din Cluj despre muzica lor electro-acustică, pe care ei o numesc „folclor pentru națiuni inexistente, în limbi inexistente” (pe albumul albumul „Fonok” din 2008) și „pop pentru posturi de radio inexistente, tot în limbi inexistente”, pe albumul „Hu”, din 2010.

Au sute de concerte la activ, au scris coloana sonoră pentru jocul Botanicula al fantasticilor cehi de la Amanita Design, au scris muzica pentru mai multe filme documentare, au cinci albume la activ, și acompaniază spectacole de teatru şi de cinema.

În 2018, au scris coloana sonoră pentru un alt minunat joc inventat de Amanita Design, Chuchel, de pe care noi ascultăm acum piesa „Chuchelman & K-boys”, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol, ea va fi urmată de piesele „Nino Chuchel”, „Kin-dza-bab” și „Los Kekelos”.

Tot acolo veți găsi un trailer video la jocul Chuchle.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG