Ozric Tentacles

Coperta albumului The Hidden Step, Ozric Tentacles, 2000.

Your browser doesn’t support HTML5

Ozric Tentacles

Ozric Tentacles e o trupă britanică de rock instrumental a cărei muzică incorporează elemente din foarte diversa familie de stiluri ale rock-ului contemporan: rock psihedelic, rock progresiv, rock spațial, jazz-rock, dar și din afara acestui gen: muzică electronică, muzică dub, și, cum nu se putea și fără asta, world music.

### Vezi și... ### Shpongle

Format la Somerset în 1983, grupul a lansat peste 30 de albume, vînzînd peste un milion de discuri în întreaga lume, în ciuda faptului că nu a semnat niciodată un contract cu vreo casă de discuri importantă.

### Vezi și... ### Younger Brother

Acest element din biografia trupei, anume că nu a fost promovată de marea industrie muzicală, și că în ciuda acestui fapt a avut un considerabil succes comercial, îi face pe unii să spună că Ozric Tentacles e una din legendele muzicii de underground din Regatul Unit, care a contribuit între alte și la revigorarea scenei festivalurilor muzicale din Marea Britanie: Ozric Tentacles sînt în special asociați cu vestitul Glastonbury Festival.

Singurul membru constant al grupului e ghitaristul Ed Wynne, co-fondator al trupei împreună cu basistul Roly Wynne, fratele său.

### Vezi și... ### La granița dintre trance şi dub

Cronicarul muzical de la All Music ne spune că Ozric Tantacle e de fapt o trupă din alte timpuri care a servit drept punte între așa-numitul cosmic rock din anii 1970 și cultura (organică, spune cronicarul citat) a marilor festivaluri ce au redevenit la modă în Marea Britanie în anii de dinainte de sfîrșitul secolului 20, și s-au transformat în așa-numitele rave parties ale amatorilor de house și techno, în fața cărora OzricTentacles au cântat în timpul anilor 1990 fără nici un fel de probleme, și cu mare succes.

### Vezi și... ### Secret Archives of the Vatican

Noi ascultăm acum „Tight Spin” de pe albumul „The Hidden Step”, din 2000, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol veți găsi o înregistrare video în concert cu Ozric Tentacles.

Căutați așadar Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.